divendres, 27 de novembre del 2009

Igualtat a les aules

Dimecres es celebrava el dia contra la violència de gènere. El Departament d'Educació va enviar als responsables/coordinadors/vetlladors per la igualtat a les aules dels centres educatius catalans el següent pdf:


Després de llegir-lo i aplaudir les bones intencions del Departament, no vaig poder evitar pensar que estem una vegada més davant de polítiques d'aparador. La realitat és que mentres per un costat ens envien això, per l'altre signen convenis amb editorials que no respecten aquestes bones pràctiques a què fa referència el document anterior.

Vegeu l'entrada Motivació 2.0

dimecres, 11 de novembre del 2009

A Finlàndia també passa això?


Aquest matí m'he posat a fer feina ben d'horeta. Estic preparant uns materials CLIL per la física de 4t d'ESO, forma part de la llicència d'estudis que m'han concedit i ara mateix estic gaudint.

Concretament estava buscant imatges per il·lustrar la tercera llei de Newton, el principi d'acció-reacció. Com que els materials s'han de publicar a la web del CIREL s'ha de garantir que les imatges no es trobin sota cap tipus d'autoria que impossibiliti la seva publicació. Així doncs he anat directe a la web del MEC on hi ha un recull d'imatges de difusió lliure.

El tennis és un esport on més fàcilment es manifesta aquesta tercera llei i per tant he fet una cerca en aquest sentit. Després de filtrar una mica els paràmetres de cerca (només he seleccionat fotografies i il·lustracions) he escrit "tenis" a la casella de cerca i avall.

La sorpresa ha arribat de seguida, molt poc material per triar, ara bé, m'he quedat sense paraules quan he vist el tipus de fotos que hi ha relacionades amb el tennis a la web del Ministerio de Educación y Ciencia. No espereu trobar imatges de tennistes practicant l'esport, es veu que en tot l'estat, és un esport molt minoritari i gairebé ningú el pràctica...

Sense comentaris.



O no...